top of page
Projecten

Mijn documentaire projecten gaan over urgente maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen; hoe wij als mensen met elkaar en met de aarde omgaan en onze rol in de sociale dilemma’s die daaruit voortkomen.

Ik probeer mijn onderwerpen langdurig en van dichtbij te volgen. Daarbij vind ik het belangrijk om mij persoonlijk betrokken te voelen met het onderwerp. Ik zie dit als een vereiste om bij de kern van het verhaal te komen.

Mijn fotografie is geen objectieve weergave van de werkelijkheid, maar een persoonlijke weergave vanuit mijn eigen standpunt en visie.

ANARCHIA

04-repkovanhusen-anarchia.jpg

In een wereld waar de laatste stukken oerbos moeten wijken voor de alsmaar

groeiende vraag naar energie, verzet een groep jongeren zich tegen het systeem.

 

Op zoek naar vrijheid en gelijkheid bezetten zij een bos naast de grootste bruinkoolmijn ter wereld, waar zij hun eigen vrije anarchistische leefomgeving creëren in harmonie met elkaar en met de natuur.

De grenzen van deze omgeving zijn echter continue in gevaar en er heerst een gevoel van angst voor herkenning en uitzetting door politie en beveiligingsdiensten. De terugkerende thema’s in dit project zijn angst en vrijheid. En dat vrijheid niet kan bestaan zonder de aanwezigheid van angst.

Bekijk project >

Ecotribe Teuge

22-repkovanhusen-ecotribe.jpg

De Ecotribe is een creatief collectief dat nu bijna 18 jaar samen leeft en werkt op een verlaten militair complex naast vliegveld Teuge. De bewoners staan voor een leven in samenhang met elkaar en de natuur. Ze geloven in creativiteit en in de kracht van beleving, waarbij zij biologisch voedsel, lokale producten, hergebruik en duurzaamheid, bewustzijn en educatie, zien als een inspiratiebron voor een betere wereld.  

 

De Ecotribe is op een internetaansluiting na geheel offgrid. De electriciteit komt van zonnepanelen, de kachels branden op hout en het regenwater wordt opgevangen om te wassen en de tuinen te bewateren.  Er wordt gebruik gemaakt van een composttoilet en het gebruikte water wordt gezuiverd door een helofytenfilter, waarna het uit komt in de vijver, het paradijs van de kikkers.

Bekijk project >

Camp du Millénaire

02-repkovanhusen-campduMillenaire.jpg

De ontruiming van het grootste migrantenkamp in Parijs, waar Franse veiligheidstroepen in de vroege ochtend begonnen met de evacuatie van 1.700 mensen die daar in geïmproviseerde omstandigheden leefden. De oproerpolitie arriveerde bij zonsopgang om toezicht te houden op de verwijdering van de migranten, die met de bus naar tijdelijke opvangcentra elders in de Parijse regio werden gebracht. De ontruiming werd  bevolen door de Franse regering.

Het "Camp du Millenaire" of Millenniumkamp liep langs het Canal Saint-Martin, vlakbij het metrostation Porte de la Villette in het noordoosten van de Franse hoofdstad. Het huisvestte voornamelijk Soedanese, Somalische en Eritrese migranten.

Bekijk project >

bottom of page